pátek 4. listopadu 2011

Svatební dar

Jedna z mých kamarádek se celkem neočekávaně rozhodla vdát se. Nápad na svatební dar by byl, ovšem času pomálu. Nakonec jsem všechno stihla včas a dar udělal velikou radost.

Původně jsem měla v plánu ušít jen polštářky a girlandu.

Jenomže látky byly jako stvořené pro chňapky. A taky vzniklo barevně sladěné přáníčko.

Když jsem vymýšlela do čeho dárek zabalit, napadla mě praktická "Tesí" taška z časopisu Marina. Ve stejném čísla na mě vykouknul i ubrus a bylo rozhodnuto.



Zabaleno, připraveno k předání.

Střih na tašku, ubrus a girlandu použit z časopisu Marina - Bellet design.

Deky a polštáře pro moje holčičky

Díky Bellet a Marině jsem si v červnu 2011 koupila nový stroj. A toto jsou jeho první kousky:
Nejdřív jsem trošku trénovala na dekách pro panenky.

A pak jsem se už vrhla na dečky pro moje holčičky. Obě dvě jsou podle návrhu v časopise Marina.





čtvrtek 3. listopadu 2011

Háčkované čepičky

Letos na podzim - no vlastně už koncem léta - jsem si pro změnu nemohla vybrat, která z kombinací krásných barev přízí je ta nejkrásněší. Tak vzniklo hned několik "zateplovacích" sad. Pro nedostatek modelek jsem je nafotila na dětech, které si to mimochodem celkem užívaly. Navíc bylo moc krásné podzimní počasí...





Některé z nich jsou ještě v nabídce fleru.

Podzimní tašky

Loni na pozim mě napadla trošku bláznivá myšlenka - ušít tašky a zkusit je nabídnout na fleru. Opět jsem byla okouzlena materiály z sijemdetem.cz. Nemohla jsem si vybrat, který ze vzorů pracího kordu se mi líbí nejvíc, tak mi jako nejlepší přišlo ušít jich víc a vybrat si až pak. Bylo to těsně předtím, než se mi do ruky dostal časopis Marina, takže jsem dlouho přemýšlela o střihu. Bylo mi jasné, že to musí být něco jednoduchého, ale přitom zajímavého. Jednou přijela moje sestra s taškou, jejíž střih přesně vyhovoval mým požadavkům. Tašku jsem omrkla, přeměřila, tu a tam vylepšila a dala se do šití. Použila jsem 4 ze vzorovaných kordů návrháře Hilco a ušila tašky ve třech velikostech. Některé se opravdu prodaly na fleru, jiné posloužily jako dárek a dvě jsem si nechala pro vlastní potřebu.










Látkové přebalování

Moc mě lákala možnost ušít si vlastní látkové plenky. Když jsem objevila stránky www.sijemdetem.cz a jejich nabídku materiálů, nešlo tomu prostě odolat. Nakoupila jsm bambusové froté, lastin, suché zipy, druky i nýtovací kleště a dala se do šití. Z výsledku jsem měla velikou radost a plenky nám celkem dlouhou dobu dobře sloužily. Teď už se posunuly o dům dál. 




K plenkám hezky padnou natahovací vlňáčky poznamenané mým batikovacím obdobím.